Schuur Expert uw parketvloer specialist

Parketteur Schuur Expert

Parketvloer laten schuren?

Een vloer als nieuw door
dé Schuur Expert

Houten vloeren behoren tot één van de meest gekozen vloeren. Met een houten parketvloer verkrijgt u een schitterende natuurlijke en warme uitstraling en het past in vrijwel elk interieur. Of u nu een klassiek of een modern interieur heeft, een houten vloer zal er altijd prachtig staan. Om een houten parketvloer in goede conditie te houden en de levensduur te verlengen is een houten vloer schuren onontbeerlijk. Dit hoeft niet jaarlijks, maar om de paar jaar is wel noodzakelijk. Ook bij ernstige of minder ernstige schade aan de vloer is parket renovatie noodzakelijk. Als u uw houten vloer schuren over laat aan een professionele en vakkundig parketteur zoals Schuur Expert, dan krijgt u weer een vloer terug die er als nieuw uitziet.

Over Schuur Expert

Wij zijn ruim 25 jaar geleden begonnen als parketteur in Amsterdam en hebben dus reeds vele jaren ervaring met schuren, lakken, waxen en oliën van houten vloeren. Wij pakken uw pakket renovatie uiterst serieus aan, zodat u de vloer terugkrijgt zonder krassen en beschadigingen en goed beschermd door een lak- of olielaag. Wij hebben 8 professionele parketteurs in dienst die woonachtig zijn in de Randstad, het Gooi, Zuid-Holland en Almere. Hierdoor zijn wij als parketteur actief in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Uit welke houtsoort uw parketvloer ook bestaat, door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om vloeren van nagenoeg alle houtsoorten te schuren en te bewerken. Als uw parketvloer ook aan een nieuwe onderhoudsbeurt toe is of u wilt een parket renovatie toepassen, schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen altijd op locatie een gratis vloerinspectie uitvoeren om zo de staat van uw vloer te beoordelen. Vervolgens kunnen wij u adviseren wat de beste behandeling voor uw vloer is. Uiteraard mag u verwachten dat wij werk leveren van de allerhoogste kwaliteit en tegen een juiste prijs.

Houten vloer schuren

Het wordt tijd om uw parketvloer door een parketteur te laten schuren als er zichtbaren beschadigingen aan het vloeroppervlak zichtbaar zijn, zoals krassen en deukjes, maar ook als u waterschade heeft gehad en de vloer is aangetast door vocht. Bent u ook niet tevreden meer over de kleur van uw parketvloer doordat het in de loop der jaren is aangetast door zonlicht of u wilt misschien eens een andere kleur? Ook dan loont het om een vakkundige parketteur als Schuur Expert in te schakelen. Na de vloerinspectie is de staat van uw vloer duidelijk en kan worden bepaald hoe vaak uw vloer geschuurd moet worden. In de regel is het 3 keer schuren en polijsten van een houten vloer voldoende. Er komt bij het schuren van een houten vloer veel stof vrij. Maar u hoeft tegenwoordig niet meer bang te zijn uw gehele woning onder een dikke stoflaag bedekt wordt. Met professionele apparatuur is het goed mogelijk om direct de stof op te zuigen. Hierdoor heeft u geen stof in huis en is het ook veilige werken voor de medewerkers. Uiteraard zal de parketteur voor het schuren kan aanvangen, de vloer nauwkeurig nakijken op beschadigingen en uitstekende nagels en spijkers. Pas als beschadigingen zijn hersteld kan begonnen worden met het schuren van de parketvloer.

Parket schuren en lakken

U kunt ervoor kiezen om na het schuren uw vloer te laten behandelen met een laklaag. Een laklaag brengt een beschermende laag over uw vloer aan. Hierdoor is uw vloer beschermd tegen vloeistoffen en is de vloer uitermate gemakkelijk te onderhouden. Ook wordt hiermee de levensduur van uw vloer verlengt. Voordat het parket schuren en lakken aan kan vangen heeft u al een keuze gemaakt uit de soort lak die gebruikt moet worden. U heeft daarbij de keuze uit hoogglans, maar ook een matte vloer geeft een bijzondere uitstraling.

Parket schuren en olien

Laat u de parketteur uw parket schuren en olien dan kiest u ervoor om uw vloer van binnenuit te beschermen. De olie zal namelijk in de poriën en de nerven van het hout trekken. Hierdoor behoud de vloer zijn natuurlijke uitstraling. Houd u er rekening mee, dat als u een glanslaag wilt, u beter voor een laklaag kunt kiezen. Wilt u de kleur van uw vloer ook wijzigen, dan is dit met parket schuren en olien heel goed mogelijk. Laat u daarom goed door Schuur Expert adviseren over de kleurmogelijkheden bij een geoliede vloer.

Parket schuren en waxen

Als u kiest voor parket schuren en waxen dan wordt er een dubbele waslaag over uw houten vloer aangebracht. De eerste laag dient ervoor om in de poriën en de nerven van het hout te trekken om de vloer van binnenuit te beschermen. De tweede laag zal als een extra beschermlaag voor de vloer dienen. Ook bij parket schuren en waxen kunt u kiezen voor een glanzende of een matte afwerking en heeft u een keuze uit verschillende kleuren. Houdt u er wel rekening met dat een vloer met een waxlaag zeker twee keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft.
Parketteur
Parketvloer leggen parketteur
houten vloer schuren parketteur
Parketvloer olien parketteur
Parket schuren - Schuur Expert
Parket schuren - Schuur Expert
houten vloer schuren

WANNEER UW PARKET SCHUREN?

  • Krassen en deukjes in uw parketvloer
  • Kleurverschillen door zonlicht
  • Tijd voor andere uitstraling of kleur
  • Bij (water)schade aan uw houten vloer
  • Bij uitbreiding van uw houten vloer
  • U wilt graag een onderhoudsvriendelijke vloer
GECERTIFICEERDE PARKETTEURS

Onze ervaren parketteurs hebben meer dan 25 jaar ervaring in het schuren en behandelen van parket en zijn gecertificeerd vakman

OFFICIEEL ERKEND SPECIALIST

Wij zijn officieel Specialist en zijn onderscheidend op 5 punten;
Goed Advies, Vakmanschap, Kwaliteit, Service en Garantie.

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Als wij alle informatie over de vloer hebben, heeft u binnen 24 uur een opmaat gemaakte offerte in huis.

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Parket schuren - Schuur Expert

Kom met mij in contact

Vragen over parket schuren?

Ik leg u graag uit wat onze behandeling parket schuren inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen.

Bel Ons