Parket schuren

Parket Renovatie

houten vloer schuren en behandelen

Parket renovatie

Er is niet veel dat lelijker oogt dan een parketvloer die oud en versleten is. Met name als u in een monumentaal en oud pand woont, is een oude parketvloer lelijk. Veelvuldig gebruik van de vloer, maar ook vocht en vuiligheid hebben in de loop der tijd op de vloer hun sporen nagelaten. Door slijting is de vloer daarnaast spekglad geworden. Als uw oude houten vloer in een dit soort abominabele conditie is, is het hoog tijd om in actie te komen. Globaal genomen zijn er twee opties om uw vloer te vernieuwen. Ten eerste kunt u kiezen voor het aankopen van een volledig nieuw parket of laminaat. En in de tweede plaats is parket renovatie Amersfoort een adequate optie.

De voordelen van parket renovatie Amersfoort

Om tal van redenen is de houten vloer schuren en bewerken, dus de keuze voor parket renovatie Amersfoort, de meest verstandige zet die u kunt doen. Parket renovatie heeft namelijk een serie interessante pluspunten. In een kort overzichtje is parket renovatie voordelig vanwege het volgende:

  • De houten vloer schuren en van een beschermende laag voorzien, is minder arbeidsintensief en prettiger voor uw portemonnee dan een compleet nieuwe vloer laten aanleg. Bij parket renovatie Amersfoort, in uw regio goedkoop en snel te regelen via de Schuur Expert, blijft de oude houten vloer namelijk liggen en hoeft niet weggehaald te worden. Dit bespaart veel werk en kostbare tijd. Breekwerk en afvoeren van het parket is niet noodzakelijk, laat staan het moeten leggen (of laten leggen) van nieuw parket. Naast tijd is parket renovatie amersfoort vooral erg voordelig en prettig voor uw portefeuille.
  • De houten vloer schuren kan tegenwoordig volledig stofvrij, snel en biedt u als woningbezitter de ruimte om te kiezen uit meerdere soorten afwerking. Zo kunt u opteren voor de vloer bewerken via het parket schuren en lakken, maar ook voor het Parket schuren en olien of het parket schuren en lakken.
  • Wie van een gekleurde en uitdagende vloer houdt, doet er verstandig aan om het parket te laten renoveren via olien of waxen. Een keuze voor een van beide behandelingen geeft namelijk de nodige ruimte qua kleurkeuze. Er zijn op het gebied van kleuren wel twintig (wax) tot vijftig (olie) varianten mogelijk: voor elk wat wils dus!
  • Mensen die kiezen voor parketrenovatie in plaats van nieuwkoop van een parketvloer, dragen hun steentje bij aan het milieu. De regenwouden zijn blij met uw beslissing, want er kunnen door hergebruik van uw vloer een hoop bomen blijven staan. Bomen die cruciaal zijn voor de zuurstofproductie op aarde.

 

Drie soorten bewerkingsmogelijkheden bij Parket Schuren Amersfoort

Als ervaren en eerlijk geprijsde parketteur, kunt u in de provincies Flevoland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland voor elk soort parketherstel terecht bij de Schuur Expert. Ons bedrijf is inmiddels meer dan 25 jaar operationeel in de wereld van parketrenovatie en gebruikt de nieuwste technieken, machines en methoden om uw parket weer als nieuw te maken. Wij hebben acht parketexperts in dienst die veel kennis van zaken hebben en precies weten hoe ze uw vloer in de best mogelijke conditie kunnen krijgen. Uiteraard leveren wij een garantieperiode op uw bewerkte vloeren en is onze klantenservice altijd voor u bereikbaar bij vragen. Bij ons bedrijf Parket Schuren Amersfoort kunt u aankloppen voor het schuren en bewerken van houten vloeren op drie verschillende manieren: het parket schuren en olien, het parket schuren en lakken of parket schuren en waxen. Hieronder een korte toelichting op elk van deze aanpak.

parket renovatie

Parket schuren en olien

Bij het oliën van uw parketvloer wordt de bovenste laag eerst gladgeschuurd en worden oneffenheden weggewerkt. De vloer wordt hierna, al dan niet in een specifieke kleur, volledig verzadigd met een goede olie. De olie dringt in alle gaatjes, scheurtjes en poriën van de vloer door, waardoor een sterk oppervlakte ontstaat waardoor vocht en vuil geen kans meer krijgen. Groot voordeel van een olievloer is de ruime keuze aan kleuren: maar liefst 50 kleuren zijn mogelijk

Parket schuren en lakken Amersfoort

Het schuren en laten lakken van uw parket in Amersfoort doen wij in vier rondes. Eerst schuren wij stofvrij uw houten vloer en brengen daarna, in de tweede onderhoudsronde, een grondlaag lak aan. Vervolgens komt er in de volgende twee fasen een aanvullende laklaag op het hout, zodat de vloer drielaags – dus uitermate grondig – gelakt is. Hierna begint voor u het grote profiteren, want een lakvloer vergt nauwelijks onderhoud en gaat minimaal acht jaar mee, en bij gebruik van professionele lak tot wel vijftien jaar.

Parket schuren en waxen Amersfoort

Ten slotte kunt u gaan voor het waxen van de houten parketvloer. Het waxproces wordt uitgevoerd in twee etappes. Een eerste waxronde garandeert een volledige opvulling van houtporiën, een tweede ronde biedt de houtvloer een extra beschermende laag. Voordelen van waxvloeren zijn het relatief eenvoudige onderhoud, de kleurmogelijkheden en de variatie in uitvoeringen, zoals zijde-matte waxvloeren en matte varianten.

Contacteer nu onze parketteurs

Kies ook voor de ervaring en klasse van de parketteurs Schuur Expert. En vraag nu een offerte bij ons aan. Natuurlijk kunt u ook bellen met onze accountmanagers voor meer informatie of een oriënterend gesprek. Graag tot ziens!

Praat met onze adviseur

Contact met

Parket schuren - Schuur Expert

Paul Roland

085 1301 477

Paul is onze adviseur van de regio Utrecht. Bij vragen over deze behandeling neemt u contact op met onze adviseur Paul Roland.

Parket schuren - Schuur Expert

Kom met mijn in gesprek

Vragen over uw vloer?

Ik leg u graag uit wat onze behandeling parket renovatie inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen.

Bel Ons